„2600 raklap valami” – Hetek óta raktárban pihennek a maszkok Budapest határában

„2600 raklap valami” – Hetek óta raktárban pihennek a maszkok Budapest határában

Harangozó Tamás, Korózs Lajos és Bangóné Borbély Ildikó az online tájékoztató videóban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bangóné Borbély Ildikó, Korózs Lajos és Harangozó Tamás, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői a Waberer's Budapest külvárosában található raktárában jártak, hogy a saját szemükkel lássák, miként tárolják a Magyarországra érkező egészségügyi védőfelszereléseket. Felháborodottan nyilatkoztak a látogatás után.

– Hol vannak az egészségügyi védőfelszerelések, hiszen a háziorvosoknál nem látjuk, a kórházakban még mindig sok panasz van, földi halandó Magyarországon kesztyűt, maszkot beszerezni nem tud, mégis repkednek a tízmilliós nagyságrendű bejelentések – fogalmazott Harangozó Tamás. Hangsúlyozta, bár a kormány állítja, nem magánraktárakban tárolják a hazánkba érkező eszközöket, mégis a Waberer's épületében találták meg a több tízmillió egészségügyi felszerelést.

Harangozó kifejtette, nem találtak olyan kompetens személyt, aki meg tudta volna mondani, melyik eszközből mennyit raktároznak. – Nevetséges. És ezzel a választókat alázzák meg – fogalmazott Harangozó. – Miközben országszerte hiány van az eszközökből, a raktárban tízezerszám állnak a maszkok több mint két hete, és nem tudjuk, hogy vajon mire várnak.

https://www.facebook.com/1386827764871321/videos/231151848237095/

– Nem a Waberer's a hunyó, hiszen ők csupán felajánlották a kapacitásukat – tette hozzá Korózs Lajos. – A raktárvezető elmondta, áll itt 2600 raklap valami, de nem tudja, pontosan mit rejtenek a zsugorfóliák, de átlagban naponta 300 raklap cserélődik – mondta. Hozzátéve: miközben a kormány az idősotthonok fertőzései miatt az intézményvezetőket hibáztatja, a raktárak tömve vannak a máshonnan hiányzó eszközökkel. Korózs hangsúlyozta az intézmények ellátottságáért a jogszabályok szerint az állam, egészen pontosan Orbán Viktor felel. – Senki ne mutogasson a főpolgármesterre, mert mindenért az állam a felelős. Orbán Viktor kérte magának a hatalmat, így ő a felelős – jelentette ki Korózs.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, április 4-e óta állnak a raktárban a védőfelszerelések. A képviselő ennek kapcsán felszólította Kásler Miklós minisztert, hogy válaszoljon a kérdéseikre, miért nem védik meg az egészségügyi dolgozókat. – Ne bujdokoljon tovább, legyen szíves befáradni a munkahelyére – mondta Bangóné Borbély Ildikó.