Győr polgármestere túl van a betegségen

Győr polgármestere túl van a betegségen

Dézsi Csaba András maszkban jelenti be, hogy meggyógyult (Forrás: a polgármester Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Meggyógyultam. Három negatív tesztem lett egymás után – jelentette be a Facebookon közzétett videójában Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere. Ez azt jelenti, hogy péntektől a megyeszékhely városházáján és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban is elláthatja feladatait.

Dézsi Csaba András április elsején jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténba vonult. A tünetei enyhék voltak. Később kiderült, hogy elkapta a fertőzést Radnóti Ákos alpolgármester és Hajtó Péter kormánypárti önkormányzati képviselő is. A teszteket mindhárom önkormányzati vezető azután végeztette el, hogy a város jegyzőjéről kiderült, hogy megbetegedett.

A városvezető egyúttal bejelentette a hétvégi korlátozásokat is. Így például a győri vásárcsarnokban szombaton reggel 6-tól 9-ig lehetnek csak jelen a 65 év felettiek, akár árusként, akár vásárlóként. Az üzletek és bevásárlóközpontok hétvégi nyitva tartását nem korlátozzák, de az ott tartózkodók számára kötelező a szájmaszk, illetve a száj és orr elé helyezett kendő viselése, valamint a személyek közötti minimum két méteres távolság tartása.

Egyúttal közölte azt is, hogy a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben (EESZI) végzett teljes körű katasztrófavédelmi, járványügyi és gyámügyi ellenőrzés során a hatóságok az intézményben szabálytalanságot nem tártak fel. Az EESZI intézményeiben nincs koronavírusos beteg.