Maszkot vagy kendőt kell majd viselni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön

Maszkot vagy kendőt kell majd viselni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től – írta elsőként a HVG.hu.

Nem sokkal később Karácsony Gergely Facebook oldalára kikerült egy videó, amelyben ezt megerősítette. – Számos európai nagyváros, például Bécs példáját követve ma úgy döntött a főváros vezetése, hogy április 27-től a budapesti tömegközlekedést csak úgy vehetjük igénybe, ha egy sállal, egy kendővel vagy egy maszkkal eltakarjuk az arcunkat – mondta a főpolgármester.

Security Check Required

Felidézte, hogy az elmúlt időszakban volt arról vita, hogy mennyire segíti a járvány elleni védekezést a maszk használata. – Ma már azt hiszem mindenki tudja, hogy a másik embert biztosan megvédjük önmagunktól, ha így járunk el. És ha a többiek is így járnak el, akkor a mi egészségünket is óvjuk ezzel – tette hozzá.

A főpolgármester bejelentette azt is, hogy hétvégére ismét lezárják a Margit-szigetet hétvégén reggel 9 és este 20 óra között, illetve hasonlóan fog eljárni az óbudai polgármester a Hajógyári sziget és a Római-part kapcsán.

Karácsony Gergely a bejelentéséhez írt posztban azt is elismeri, mindenki nagyon vár már arra, hogy visszatérjen a régi életéhez. Azonban ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen a korlátozásokon, először szigorítani kell. – Nem lazítani kell most a fegyelmen, hanem az eddigieknél is jobban betartani minden intézkedést. Egyre szebb az idő, egyre nagyobb a kísértés. De nemet kell mondanunk rá – közölte.

A maszk – vagy valamilyen kendő – előírása egyébként nem egyedi: Bécsben április 13-tól kötelező ebben felszállni a tömegközlekedésre. Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András ennél szigorúbb intézkedéseket hozott, a hétvégére kötelezővé tette a maszkviselést a közterületen.