Jobbik: Alakítsák át járványkórházakká Mészáros és Tiborcz szállodáit!

Jobbik: Alakítsák át járványkórházakká Mészáros és Tiborcz szállodáit!

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik kezdeményezi, hogy - számos nemzetközi példa alapján - a kormány alakítsa járványkórházakká a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó szállodakomplexumokat – írja pénteki közleményében az ellenzéki párt.

– Külföldi példák bizonyítják, hogy a szállodák ideálisak arra a célra, hogy a lélegeztetőgépet nem igénylő, kevésbé súlyos koronavírusos betegeket izolálják, illetve ellássák őket. Ez egyrészről lényegesen költséghatékonyabb megoldás, mint mobilkórházakat építeni, másrészről így nem kellene a krónikus kórházi ágyakat felszabadítani az egészségügyi intézményekben, és hazaküldeni gyakorlatilag meghalni a súlyos betegségben szenvedőket. Ezek mellett nem utolsó érv, hogy végre az ellopott közpénzen szerzett vagyon is végül hasznos célt szolgálna a járványhelyzetben – olvasható a párt közleményében.

Március óta várná a fertőzötteket Csányi Sándor kórháza, de Kásler Miklós nem ad rá engedélyt | Magyar Hang

Miközben a járvány miatt országszerte kiüríttetik a kórházakat, az üresen álló intézmény hetek óta nem kapja meg a működési engedélyt.

A Jobbik a szöveget szerette volna, hogy az közlemény formájában megjelenjen az MTI-ben is, ám a távirati iroda nem tett eleget a párt kérésének.