Kovács Zoltán az ellenzéket és az ellenzéki sajtót bírálja

Kovács Zoltán az ellenzéket és az ellenzéki sajtót bírálja

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány dolgozik, de folyamatosan meg kell küzdenie az ellenzékkel és az ellenzéki sajtóval – lényegében erről beszélt egy friss videóüzenetében Kovács Zoltán. A kommunikációért felelős államtitkár esetében emlékezetes, amikor ő állt ki az operatív törzs sajtótájékoztatójára, ám az újságírói kérdésekre többször sem válaszolt konkrétan, sőt, kioktatta a kérdezőket.

Ismét egy videóban üzent az embereknek a kormány, ezúttal azonban nem Orbán Viktor látogatott meg egy kórházat, hanem a járvány idején a kommunikációért felelős Kovács Zoltán mondott el néhány dolgot.

Az államtitkár azzal kezdte, három hét telt el azóta, hogy megszavazta az Országgyűlés fideszes többsége a felhatalmazási törvényt, amely „megadja azokat a kereteket, amelyek hatékonnyá tehetik a vírus elleni védekezést”. Ez – ahogy fogalmazott – lehetőséget kínált volna az ellenzéknek is, hogy részesévé váljon ennek az erőfeszítésnek, de ők ezt megtagadták, más utat választottak.

Security Check Required

– Az elmúlt három hét azt is bebizonyította, hogy az együttműködés helyett gyakorlatilag minden egyes lépésünket, tervünket, intézkedésünket támadják, megpróbálják ellehetetleníteni adott esetben. Teszik ezt nemcsak a pártok, hanem a magát ellenzékinek valló sajtó – közölte Kovács Zoltán. Az általa elmondottak szerint ezzel kell küzdeniük nap mint nap, együttműködés és összefogás helyett a kormányzati munka, az operatív törzs által hozott döntések folyamatos kritikáját és ellehetetlenítését tapasztalják.

A kormánynak mindenesetre az a feladata és dolga – közölte –, hogy az előttünk álló időszak kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezzék meg a lépéseiket. Ezért hoznak olyan intézkedéseket, mint a kijárási korlátozások vagy a polgármestereknek ismét biztosított nagyobb mozgástér.

Botrányos sajtótájékoztató március idusán | Magyar Hang