Ellenzéki kérdésekre is válaszolhat az operatív törzs

Ellenzéki kérdésekre is válaszolhat az operatív törzs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b, elöl) a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az operatív törzs képviselői április 28-án beszámolhatnak az Országgyűlés népjóléti bizottságának – tudatta kedden Korózs Lajos, a bizottság elnöke.

Az MSZP országgyűlési képviselője közölte, hogy hétfőn a bizottság elnökeként már kezdeményezte Müller Cecília országos tiszti főorvos és Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter bizottsági meghallgatását, azonban a Fidesz kezdeményezést elfogadva további meghívókat küldenek ki az operatív törzs tagjainak.

Ezzel kapcsolatban Selmeczi Gabriella frakcióvezető-helyettes, a népjóléti bizottság alelnöke azt közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz-frakció a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés népjóléti bizottságában. A testület összehívását jövő keddre javasolják. Selmeczi Gabriella közleményében azt írta: a koronavírus elleni védekezésben számos előkészület folyt az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy a járvány hazai tetőzésére legyen annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a kórházak minden koronavírusos beteget fogadni tudjanak.

Korózs Lajos közleményében hangsúlyozta, hogy fontos, az egész társadalmat érintő és érdeklő kérdéseket kell megválaszolniuk az érintetteknek.

„Többek között tisztázniuk kell, hogy hányan fertőződtek meg kórházakban, egészségügyi intézményekben, miért volt szükség 36 000 kórházi ágy felszabadítására, amellyel nem egy esetben a betegek egészségét, életét sodorták veszélybe. Választ kell kapnunk arra is, hogy a kormányrendelet ellenére miért hagyták magukra megfelelő védelem nélkül az idősotthonok lakóit és dolgozóit a kormány illetékesei, és hogy tényleg a járvány tetőzésekor akarja-e lebonyolítani az állam, az érettségi vizsgákat. Magyarázatot várunk arra, hogy a védőfelszerelések miért a raktárakban állnak és miért nem kerültek még kiosztásra, valamint arra is, hogy miért állítják vissza az első vonalba a vírus által leginkább veszélyeztetett 65 év feletti orvosokat abban az időszakban, amikor a járvány felfutására számítanak” – írta az MSZP politikusa.

Korózs Lajos hozzátette, mindannyiunk érdeke, hogy a felmerülő kérdéseket végre tisztázzák a kormány illetékesei.