Rövidülhet a 65 éven felüliek vásárlási ideje

Rövidülhet a 65 éven felüliek vásárlási ideje

Üres áruházi polcok (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati korlátozás eltörlésével – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormánylap információi szerint nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Eszerint szombaton az idősebbek is mehetnének vásárolni, de nem külön idősávban, hanem bármikor.

Többen is arra panaszkodtak az utóbbi időben, hogy túl hosszú a délelőtti három órás idősáv a 65 éven felülieknek, gyakorlatilag üresek akkor a boltok, míg előtte és utána jóval nagyobb volt a forgalom, sorok alakultak ki. A szombati korlátozás miatt különösen sok volt a panasz, mind a vásárlók, mind a kereskedők részéről. Mint a lap is megjegyzi, a forgalmi adatok szerint a boltokban jellemzően az egyik legforgalmasabb nap a héten a szombat. A háromórás kieső idővel viszont az élelmiszerek értékesítése átalakult, miközben az internetes kiszállítások piaca túlterheltté vált.