Válság idején újabb másfél milliárd stadionokra és sportcsarnokokra

Válság idején újabb másfél milliárd stadionokra és sportcsarnokokra

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa az időkapszulát készülnek elhelyezni az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány több mint egymilliárd forinttal megemelte a kispesti Bozsik Stadion építésének támogatását, és több mint 450 millió forintot biztosított a Budapesti Honvéd Sportegyesület három projektjének az előkészítésére – írja a Napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó új Bozsik Stadion építésével foglalkozik. Erről 2014-ben döntött a kormány, majd 2018-ban biztosított is rá 9 milliárd 350 millió forintot, amelyet most megemelt 10 milliárd 520 millió forintra.

A másik határozat a Budapesti Honvéd Sportegyesület 2020-2023. évekre vonatkozó sportcélú létesítményfejlesztési programjával foglalkozik. Ezek előkészítésére a kormány két tételben határozott meg támogatást: 306 millió forintot szánnak a fővárosban a Dózsa György út 53. szám alatt található, lőtérrel kombinált 50 méteres uszoda fejlesztésére, továbbá a Hajógyári-sziget területén található ingatlanon elhelyezkedő kajak-kenu telep bővítésével kapcsolatos felújítás előkészítésére. További 145 millió forint támogatást pedig a szintén a Dózsa György út 53. szám alatti ingatlanon egy többfunkciós sportcsarnok fejlesztésének előkészítésére hagyott jóvá a kormány.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.