HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Fidelitas v...

A Fidelitas videóban tett hitet az érettségi mellett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Fidelitas elnöke, Illés Boglárka az ifjúsági szervezet honlapján drámai zenével aláfestett videóüzenetben arról beszél, hogy a Gyurcsány-párt ugyan azt követeli, maradjon el az érettségi, ők azonban másként látják. Hogy mindenki világosan értse miről van szó, feliratozták is a videót.

– Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelő óvatossággal az érettségi vizsgákat szükséges megtartani – mondja határozottan a kamerába az elnök. Majd egy gyors vágással már egy érettségire készülő fiatal fiút, Szuromi Benedeket látni, aki – hol máshol – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretne ősztől tanulni, ezért így érvel a matura mellett: – Ezért számomra nélkülözhetetlen az érettségi – majd királyi többesbe váltva folytatja – szeretnénk leérettségizni, szeretnénk továbbtanulni.

Őt Farkas Dániel pedagógus követi, aki szerint szintén meg kell tartani az érettségit, mert a távoktatás bevezetését követően kiderült, „ezen a területen is igazi hősök vannak Magyarországon”. Egy újabb snitt után ismét egy érettségire készülő fiatal, Móna Márk fejtegeti „a tanáraink végtelen szeretettel és elhivatottsággal vették az akadályt azért, hogy bárhogy is alakuljon a járványhelyzet, az a legkevésbé veszélyeztesse a jövőnket, az érettségire felkészülést, vagy éppen a felvételit”.

Illés Boglárka mintegy keretbe zárja a történetet, amikor fenyegető hangon felszólítja a „Gyurcsányistákat, ha már segíteni nem tudnak, vagy nem akarnak a járvány elleni védekezésben, legalább szándékosan kárt ne okozzanak. Csengessünk ki a politikai hazardírozóknak!” 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Minszkben szörnyű a helyzet, lőnek…”

Erőt gyűjtenek a hétvége előtt a tiltakozók, így csökkent a tüntetések hevessége. Békésebb hangot ütött meg Lukasenka, a csalással vádolt belarusz elnök is. A szabadon engedett tüntetők viszont szörnyű túlkapásokról számolnak be.