Elhalasztják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Elhalasztják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Ferenc pápa húsvétvasárnapi misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2020. április 12-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/AFP pool/Andreas Solaro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy évvel elhalasztják a Budapestre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust – derül ki a rendezvény honlapjáról.

Mint írták, Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel, a magyar püspökökkel egyeztetve – tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire, a hívek és zarándokok utazási nehézségeire – úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

A Szentszék az utazási nehézségek és a gyülekezési korlátozások miatt hasonló döntést hozott a családok világtalálkozójával kapcsolatban is, amelyet 2021 júniusában tartottak volna Rómában. A 2022-es lisszaboni ifjúsági világtalálkozót is a tervezett időponthoz képest, egy évvel később, 2023 augusztusában tartják meg.