HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Szorongást k...

„Szorongást kelt majd az üres hűtő látványa”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kende Anna pszichológus, egyetemi docens a járvány alatti szabálykövetésről, a hatóságok iránti bizalomról és a függőséggé vált önzetlenségről beszélt a Magyar Hangnak. Egy friss felmérésük eredményeit is ismertette.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az emberek az egyéni érdekeiket félretéve mennyire tartják be a járvány miatt hozott intézkedéseket – mondja Kende Anna, az ELTE PPK Szociálpszichológia Tanszékének docense. – Az eredmények alapján úgy tűnik, a szabálykövetés és a közösségi érdek megítélése elválik egymástól.

(…)

A szabályok betartása tekintetében nagy különbség mutatkozott a jobb- és baloldali válaszadóknál. A jobboldali emberek inkább elfogadják a hatóságok utasításait még akkor is, ha azokkal nem értenek egyet, míg az önmagukat baloldalinak vallók akkor működnek együtt szívesebben a hatóságokkal, ha az intézkedések tudományos érvekkel alátámasztottak, egyetemes emberi értékekre és a másokkal való együttérzésre építenek.

HIRDETÉS
Szálinger Balázs: Nincs visszatérés a korábbi élethez a karantén után | Magyar Hang

(…)

Megmaradhat a felkészültség szintje is, hiszen a fertőzés bármikor felütheti a fejét újra. Elképzelhető, hogy a jövőben szorongást kelt majd az üres hűtő látványa. Az igazi kérdés azonban, hogy hogyan áll talpra a társadalom, és milyen gazdasági hatásai lesznek a járványnak.

(…)

HIRDETÉS

A járvány korai fázisaiban megjelent ugyan az idegenellenesség, hiszen a vírus „külföldről érkezett”, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy az emberiség egészét érinti a fertőzés. Ez azt is jelenti, hogy csak közösen győzhetjük le. Egymásra vagyunk utalva, ezt a felismerést pedig a jövőben akár a klímaváltozás elleni küzdelemben is kamatoztathatjuk.

A felmérés további megállapításait és a szakember véleményét keresse a Magyar Hang csütörtök estig kapható 2020/16. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.