Amiről Müller Cecília nem beszél

Amiről Müller Cecília nem beszél

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs 2020. április 23-i tájékoztatóján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tatabányai kórház 41 évesen elhunyt munkatársával kapcsolatos tájékoztatást hiányolja több ellenzéki párt is. A Demokratikus Koalíció egyenesen azt közölte, „Müller Cecília szégyellje magát!”.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a 20 éve a tatabányai kórházban dolgozó férfi öt hete került kórházba és a napokban elhunyt. Szombaton Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján külön megemlékezett az „igen fiatal”, 41 éves áldozatról. Azt nem árulta el, hogy egészségügyi dolgozó volt, de hangsúlyozta, hogy „alapvetően bélgyulladásos megbetegedésben, egy baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az új koronavírus-fertőzés”. A férfi felesége viszont az RTL Klubnak azt mondta, az öthetes kórházi kezelés közben kapta el az MRSA nevű, súlyos kórházi fertőzést és bélfertőzést.

Felesége szerint nem volt alapbetegsége a 41 évesen elhunyt beteghordónak | Magyar Hang

A Demokratikus Koalíció szerint Müller Cecília „fideszes propagandistákhoz méltóan hazudott” a férfiről. – Nem elég, hogy a sorozatos kormányzati mulasztások és a védőfelszerelés hiánya miatt egészségügyi dolgozók ezrei dolgoznak életveszélyben, nem elég, hogy egyikőjük tragikusan fiatalon meg is hal, még annyi tiszteletet sem kap a járványvédelem vezetőitől, hogy erről tényszerűen tájékoztassák az országot – közölték.

Az MSZP is bírálta, hogy a haláleset kapcsán a tiszti főorvos annyit mondott, hogy súlyos bélgyulladás volt az „alapbetegsége”. – Ennek a propagandának ellentmond a gyászoló özvegy nyilatkozata, amely alapján az történt férjével, ami évek óta ezerszám szedi az áldozatait a magyar egészségügyben: a kórházban összeszedett fertőzés következményeként hunyt el a beteg – írta a párt. A szocialisták szerint az ellentmondást azonnal ki kell vizsgálni és a kormánynak válaszolnia kell: „miért nem ad továbbra sem megfelelő tájékoztatást, illetve megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést az első vonalban harcolóknak?”.

Az MSZP kritizálta azt is, hogy a „kormányzati szervek hetek óta titkolják az egészségügyisek fertőzöttségének valós számait. A szabad sajtó jóvoltából csak annyit lehet csak tudni, hogy a Szent Imre Kórház 40 munkatársa, a tatabányai kórháznak pedig 21 dolgozója fertőződött meg a vírussal”.

Annyi változás ugyan már van, hogy Müller Cecília hétfőn elárulta, hogy az összes fertőzött 13 százaléka egszségügyi dolgozó, de ennél konkrétabban nem mondott. Hiába kérdeztük például, a Szent Imre kórházban kitört járvánnyal kapcsolatos kérdésünk sem hangzott el.