Ittas vezetés, vita, fegyver – Ez mind egy baleset következménye

Ittas vezetés, vita, fegyver – Ez mind egy baleset következménye

Az összetört autó (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Veszekedésig, sőt, egy gázfegyver használatáig fajult a vita egy jogosítvánnyal sem rendelkező sofőr, illetve az általa megrongált ház tulajdonosa között a Komárom-Esztergom megyei Ácson.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 33 éves férfi egyszer csak elvesztette uralmát a jármű felett, és egy családi ház kerítésének ütközött. A balesetben ő és utasa is könnyebben megsérült. Amikor a ház tulajdonosa kérdőre akarta vonni a sofőrt, veszekedés alakult ki közöttük, majd a házát féltő férfi gáz-és riasztópisztolyával a vitapartnere felé lőtt.

A vitának a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Mint kiderült, a férfinek nem volt engedélye a pisztolyhoz, ellene fegyveresen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Komáromi Rendőrkapitányságon. A balesetet okozó férfiről pedig az derült ki, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, ráadásul jogosítvány sem volt. Az autó sem volt rendeben, nem volt rajta kötelező biztosítás, a műszaki érvényessége lejárt és a forgalomból is ki van vonva. A férfi ellen szabálysértési és büntetőeljárás is indult.