HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rendőri védel...

Rendőri védelem alatt a prágai főpolgármester, mert meg akarták mérgezni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Prága főpolgármestere elismerte, hogy több mint két hete rendőri védelem alatt áll, mert az „élete veszélybe került”, egy cseh nyomozás szerint meg akarták mérgezni, miután azonosította a vele szembeni fenyegetést – számol be a 444.hu a The Guardian hírére hivatkozva.

Vasárnap a Respekt arról írt, hogy három hete egy orosz diplomáciai papírokkal rendelkező személy érkezett Prágába, hogy megölje Zdeněk Hřibet és egy másik cseh politikust, Ondřej Kolářt. A névtelen cseh hírszerzői forrásokra hivatkozó lap szerint a merénylő egy aktatáskában hozta a ricin nevű halálos mérget.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Zdeněk Hřib a rendőrség kérése alapján az Echo of Moscow független orosz rádió kérdésére nem volt hajlandó elmondani, vajon oroszok állnak-e a fenyegetés mögött, és nem árult el többet a fenyegetés természetéről sem.

A cseh hatóságok nem erősítették meg az értesülést, ugyanakkor Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov pedig álhírnek nevezte azt.

HIRDETÉS

Mindkét cseh politikus kiállt már az orosz vezetés ellen. Hřib támogatta, hogy a prágai orosz nagykövetség előtti teret a 2015-ben a Kreml közelében meggyilkolt ellenzéki politikusról, Borisz Nyemcovról nevezzék el, mire a nagykövetség közölte, hogy akkor a másik utcába jegyzik be az épületet. Kolářnak pedig nagy szerepe volt abban, hogy Ivan Konyev szovjet marsall szobrát eltávolítsák, ami miatt Prágában és Moszkvában is tüntettek az oroszok. Kolář is rendőri védelmet kapott, tavaly azt mondta, Prágát is el kellett hagynia, miután fenyegetéseket kapott e-mailben, a közösségi médiában és SMS-ekben is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.