A bíróság szerint sem mondott igazat Budai Gyula Kész Zoltánról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kész Zoltán, Veszprém korábbi független országgyűlési képviselője pert nyert a fideszes Budai Gyula ellen – írja a Veszpresszó.hu. Budai a 2018-as választási kampányban más állítások mellett azzal vádolta Készt, hogy Czeglédy Csaba 50 millió forinttal finanszírozta választási kampányát.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint Budai Gyula megsértette Kész Zoltán jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát a 2018. április  4-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzott azon valótlan állításokkal, miszerint dr. Czeglédy Csaba 50 millió forintot adott Kész Zoltán kampányára, valamint a dr. Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt. által foglalkoztatott diákok munkájukkal segítették Kész Zoltán kampányát. Megsértette Kész Zoltán jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal is, hogy 2018. március 7-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az általa felmutatott fotón dr. Czeglédy Csabával Kész Zoltán ebédel – áll az ítéletben.

A bíróság Budai Gyulát  a 2018. április 4-én tett kijelentések kapcsán a további jogsértéstől eltiltotta, továbbá kötelezte, hogy 15 napon belül az MTI OS szolgálatán keresztül fejezze ki sajnálkozását a történtek miatt. Ezen túlmenően Budai Gyulának félmillió forintot kell fizetni sérelmi díjként, állni a perköltségeket, illetve a magyar államnak a kereseti és fellebbezési illetékeket. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A portálnak nyilatkozott Kész Zoltán, aki a következőket mondta: „Természetesen örülök annak, hogy mindenki számára kiderült az igazság. Én végig tudtam, hogy amit Budai állít, az szemenszedett hazugság. A következmények szempontjából azonban egy nagyon fontos tanulsága van az egész lejárató kampánynak. Ehhez hadd meséljek el egy rövid történetet. A választás előtti napon az egyik bakonyi faluban egy bácsi azzal támadott nekem, hogy bemondták a tévében, hogy 50 millió forintot kaptam. Ehhez Budai egy fényképet mutatott be bizonyítékként. Megkértem a bácsit, hogy mutasson rá a fényképen, hogy a két ember közül melyik vagyok én. Azt mondta, őt nem érdekli, mert a tévé bemondta. Megkérdeztem, hogy a tévének vagy a szemének hisz-e. Erre ő azt válaszolta, hogy a tévének.”