HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A tankerület ...

A tankerület utasítására az utolsó pillanatban vágták meg a gimnáziumi létszámokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Április végén, az utolsó pillanatban csökkentették több Csongrád megyei gimnáziumban a beiskolázható diákok számát. Így számos olyan tanuló nem kezdheti meg szeptembertől a tanévet a szentesi, a makói és a csongrádi gimnáziumokban, akik a felvételi vizsgaeredményük alapján eddig abban a tudatban voltak, hogy felvették őket – számolt be az Index.hu.

A portál a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumról azt írja, hogy az irodalmi-drámai-média tagozaton március 12-én kihirdetett eredmények alapján összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől. Érkezett azonban a napokban egy utasítás a Hódmezővásárhelyi Tankerületi központból arról, hogy vissza kell vágni a létszámot. Emiatt összesen 11 diákot fognak értesíteni arról, hogy mégsem járhatnak az intézménybe. Az osztály így 17 fős létszámmal indul el. Az intézményben hatosztályos képzés sem indul a következő tanévben, így az eredetileg tervezett öt helyett három új osztály kezdi meg a munkát az új tanévben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Békési Eszter, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatának vezetője az Indexnek elmondta, nem érti, tagozatvezetőként miért nem tudott arról, hogy a diákoknak a felvételin minimum 60 százalékot kell teljesíteniük a sikeres felvételihez, és ezt miért csak április végén, bőven a felvételik után közölték vele. 

Hasonló eset történt a csongrádi és a makói gimnáziumban is. Az igazgatóktól először itt is a felvettek listáját és pontszámait kérték be, pár nappal később, április 24-én pedig egy táblázatot kaptak vissza az engedélyezett létszámmal – írták. A tankerület nem válaszolt a portál kérdéseire.

HIRDETÉS

Eközben az Oktatási Hivatal (OH) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jelentkezők több mint 96 százalékát felvették valamely középfokú iskolába az idei általános felvételi eljárás során. Tájékoztatása szerint idén több mint 97 ezer tanuló, köztük 83 775 nyolcadik, 7854 hatodik és 5443 negyedik évfolyamos diák kérte felvételét középfokú nevelési-oktatási intézménybe.

Azok számára, akik az általános felvételi eljárásban esetleg nem jutottak be középfokú iskolába, május 11-én rendkívüli felvételi kezdődik. Az OH várhatóan május első felében teszi közzé honlapján, az oktatas.hu-n a rendkívüli felvételi eljárást megszervező nevelési-oktatási intézmények listáját. Az érintett 3091 diák (az általános eljárásban résztvevők 3,7 százaléka) a rendkívüli felvételire közvetlenül a középiskolákban jelentkezhet – közölte az OH.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.