HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Iránytű: Toro...

Iránytű: Toronymagasan vezet a Fidesz, fej-fej mellett a Jobbik és a DK

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Fidesz magabiztosan vezet a teljes népesség körében (29 százalék), az ellenzéki pártok csak messze elmaradva követik a kormánypártot az Iránytű Intézet felmérése szerint. A mérés alapján ugyanakkor kiegyenlítettebbé vált az ellenzéki formációk támogatottsága: eszerint a Demokratikus Koalíció és a Jobbik 7-7 százalékon áll, az MSZP és a Párbeszéd szövetségének 4 százalékot, a parlamenten kívüli Momentumnak pedig 6 százalékos támogatottságot mértek a teljes népesség körében. Rendkívül jelentős (42 százalék) azonban azok száma, akik bizonytalanok, vagy nem szavaznának.

A pártpreferenciákat a biztos pártválasztók eredménye sem borította fel. A Fidesz itt 51 százalékon áll. A Jobbikot és a DK-t 12-12 százalékon, a Momentumot 10 százalékon, az MSZP és a Párbeszéd szövetségét pedig 7 százalékon mérték, ami így kevés lenne a parlamenti küszöb megugrásához. Az LMP ennél is rosszabbul áll az intézet szerint, mivel csak 2 százalékos a támogatottsága, akárcsak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak. A Mi Hazánk Mozgalmat a megkérdezettek 3 százaléka támogatta.

Az április 24. és 27. között, ezer választópolgár telefonos megkeresésével készült felmérés több politikai vonatkozású kérdést is feltett. Ezek között volt, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó az elmúlt hetekben több tízmilliárd forintos összegben nyert el állami megbízásokat. Ezzel a fideszes szavazók 52 százaléka sem értett egyet (26 százalék egyetértett, 19 százalék nem válaszolt). Az ellenzéki pártok körében a Mészáros-cégek sikere még inkább elutasított. Nem értett egyet ugyanis a döntéssel az MSZP-P szavazóinak 70 százaléka, a Jobbik-szavazók 79 százaléka, a DK-szavazók 98 százaléka, a Momentum-szavazók 99 százaléka, az LMP-szavazók 69 százaléka.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.