HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kizárás: most...

Kizárás: most a Fidelitason a sor?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete – vagyis a YEPP – a Fidelitas kizárását készíti elő – írja a Népszava. A cikk szerint a döntéshozó tanácsuk a következő ülésén a napirendjére kívánja tűzni a magyar tagszervezet kizárásáról szóló indítványt, legalábbis így határoztak a vezető testület keddi videokonferenciáján, amelyen elfogadták a „Fidesz legutóbbi antidemokratikus lépéseiről” szóló sürgősségi határozatot.

Az indítványt 15 ország 19 tagszervezete nyújtotta be, köztük Benelux, skandináv, balti, cseh, görög, ír, olasz, portugál és ukrán ifjú kereszténydemokraták. Az ifjúsági tagozatok zöme olyan pártokhoz kapcsolódik, amelyek nemrégiben Donald Tusk elnökhöz írott levelükben újabb vitát kezdeményeztek a tavaly óta felfüggesztett Fidesz tagságának megszüntetéséről az Európai Néppártban.

A Néppárt csak a járvány után dönt a Fidesz sorsáról | Magyar Hang

A Fidelitas megkérdőjelezi a keddi állásfoglalás elfogadását, mivel a jelenlévőknek csak a fele szavazott rá, ami kevesebb a szabályok által előírt abszolút többségnél. A YEPP vezetősége azonban jogi tanácsot kért a vita eldöntésére, és az megerősítette a jóváhagyó határozatot. Az elfogadott állásfoglalásban a YEPP hangsúlyozza, hogy a Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet újabb lépés a jogállam és a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerének leépítése felé. Szóvá teszi, hogy a kormány rendeleti úton elvonja a politikai pártok támogatásának felét, gyengítve az eleve nehézségekkel küzdő ellenzéket és aláásva a tisztességes és demokratikus versenyt.

Az állásfoglalás szerzői az Európai Néppárt szemére vetik, hogy nem mindig volt képes megfelelően kiállni az általa vallott értékek mellett. Ebben a helyzetben a fiatalok nem ülhetnek ölbe tett kézzel. – Elég volt! – írják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek