Lezárnák az átmenő forgalom elől Budapest belvárosának egy részét

Lezárnák az átmenő forgalom elől Budapest belvárosának egy részét

Soproni Tamás és Niedermüller Péter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros belső kerületének több részét is lezárná az átmenő forgalom elől a május elsejével induló hosszú hétvégére két ellenzéki polgármester. Soproni Tamás a VI. és Niedermüller Péter a VII. kerület vezetője a Facebookon osztotta meg elképzeléseit.

– Élhető utcák, nyugodt lakóövezetek, ez az egyik legfontosabb célja Budapest megújításának. Terézváros és Erzsébetváros már a hétvégén kipróbálja, milyen lenne egy ilyen városban élni – Karácsony Gergely főpolgármester osztotta meg csütörtök reggel azt a videót, amelyen a két érintett polgármester a lezárási terveikről beszél.

A turisztikailag fontos területeken ne hajtsanak át az autók.

A VI. kerületet vezető Soproni Tamás azt mondta, hogy a Nagymező utca, a Király utca és az Andrássy út közötti területet zárják le az átmenő forgalom elől. Ez azt jelenti, hogy autóval azok hajthatnának be, akik ott élnek vagy például a rokonaiknak segítenek.

A szomszédos VII. kerület élén álló Niedermüller Péter pedig arról beszélt, hogy az ő célja az Erzsébet körút, Károly körút, Király utca és Dohány utca közötti területen megszüntetni az átmenő forgalmat. Azzal indokolta, hogy ezek a legsűrűbben lakott részek, rengeteg az autó és alig van zöldfelület.

Mindkét polgármester kiemelte, hogy kulturális és turisztikai célpontként a két kerület küzd a hatalmas átmenőforgalommal, a parkolóhelyek hiányával és a zsúfoltsággal. A céljuk pedig az, hogy visszaadják a területet az ott élőknek, a gyalogos és biciklis közlekedés biztonságosabb legyen és több zöldfelületet alakíthassanak ki.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.