Hatvan éves az ország egyetlen vidámparkja, május 9-én újranyitják

Hatvan éves az ország egyetlen vidámparkja, május 9-én újranyitják

Óriáskerék az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkjában, a debreceni Nagyerdőben 2020. március 15-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvan évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit először a debreceni Nagyerdőben az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt – közölte az intézmény igazgatója pénteken az MTI-vel. Mint Nagy Gergely Sándor megjegyezte, az elmúlt évtizedekben látogatók generációi nőttek fel örök élményeket szerezve a vidámparkban, amely a régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős- és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

A vidámpark és az állatkert a járványhelyzet miatt március 17. óta zárva tart, de a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően – a közegészségügyi intézkedések betartásával – az állatkert május 4-től fogad újra látogatókat, a vidámparkban pedig a jubileumi szezon május 9-én kezdődik – ismertette az igazgató. Nagy Gergely Sándor arról is tájékoztatott, hogy a zárva tartás alatt alapos gépészeti karbantartást követően több játékelem külsőleg is megújult, hogy teljes pompájában köszöntse a szórakozni és kikapcsolódni vágyó nagyközönséget.

A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait. A kor elvárásainak megfelelően a vidámpark tavaly több kényelmi szolgáltatást is bevezetett: immár online is megvásárolható az állatkerti és a vidámparki belépő is, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifi-hálózat fedi le. Az idei szezonban sem lesz hiány újdonságokból: az akrobatikus mozgásformák iránt érdeklődők már a nyitóhétvégén is próbára tehetik magukat a park legújabb attrakcióján, a négyszemélyes bungee-trambulinon – tájékoztatott az intézmény igazgatója.

Az idén nem lesz klasszikus fesztiválszezon, akár 442 milliárd is kieshet | Magyar Hang

Jelen állás szerint augusztus 15-ig minden nagyobb esemény, így a Sziget is elmarad. Van, ahol még bíznak a késő nyárban, a kora őszben.

Szintén pénteki hír Debrecenből, hogy a cívis város polgármestere bejelentette: „A nyáron egy napra a végzős diákoké lesz az új nagyerdei strand, az önkormányzat ezzel kárpótolja a fiatalokat az elmaradt ballagások miatt.” Papp László azt írta: egy debreceni diák nem zárhatja le diákéveit úgy, hogy az ne lenne számára akár életre szólóan emlékezetes. „Úgy gondolom, ha túl vagytok az érettségin és a felvételin, bizonyára örülnétek neki, ha lenne lehetőségetek egymástól elköszönni. Ebben szeretnénk nektek segíteni.”