Negyven nap után végre kiengedték sétálni a gyermekotthonban élőket

Negyven nap után végre kiengedték sétálni a gyermekotthonban élőket

Szél Bernadett (Fotó: Halász Nóra /Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég számolt be arról a Facebook-oldalán Szél Bernadett, hogy embertelen állapotok uralkodnak a gyermekotthonokban, a fiatalokat a koronavírus-járvány miatt folyamatosan bezárva tartják. „Több jelzést is kaptam az ország gyermekotthonaiból, hogy egyre súlyosabb probléma a gyermekek bezártsága. Egy hozzám eljutott főigazgatói utasítás szerint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság március 16-án arra utasította a fenntartása alatt működő gyermekvédelmi intézményeket — ideértve a nevelőszülői hálózatot is —, hogy vezessenek be látogatási és intézmény-elhagyási tilalmat” – részletezte április 26-án a politikus.

A független parlamenti képviselő a keddi bizottsági ülés után jelezte Müller Cecíliának is a problémát. A gyerekek fizikai és mentális egészsége szempontjából is tarthatatlan volt az állapot – emelte ki az LMP korábbi társelnöke. Az ülésen ugyan nem kapott szót, de a tiszti főorvos után eredt, és a folyosón sikerült beszélgetniük.

Szél Bernadett

Miután egy kiváló szakszervezeti vezetővel beszélgettünk, majd egy a... lternatív demonstráció keretében adományokat vittünk a Városligetbe, szeretnék pár gondolatot megosztani Veletek. Sokan érezzük, hogy egy új világ kezdődik, és rengeteg kérdés foglalkoztat minket ebben a bizonytalan helyzetben. Az egészségügy mellett a legégetőbb kérdés az, hogy mi lesz a munkavállalókkal - a járvány alatt és után.

– A tiszti főorvos utánajárást és intézkedést ígért, és tartotta a szavát: este kaptam a jelzést, hogy megérkezett a levél az intézményekbe arról, hogy mehetnek a gyermekek a szabad levegőre, szabad a séta – természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – írta most Szél Bernadett.