HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Csepel polgár...

Csepel polgármestere megmagyarázza, miért nem adnának újabb épületet hajléktalanoknak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyeztetés nélkül, titokban akart Karácsony Gergely hajléktalanszállót nyitni Csepelen – ezt állítja a kerület fideszes polgármestere. A főváros vezetése hétfőn jelentette be, hogy miután a csepeli polgármester „hátat fordított”, a budapesti Városházán szállásolják el a hajléktalanokat.

A Főpolgármesteri Hivatal hétfőn közölte, hogy a csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsanak ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. – Ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül indult Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre – közölték.

Most reagált Csepel fideszes polgármestere is. Borbély Lénárd azt írta a Facebookon, hogy Karácsony Gergely „egyszemélyes döntéshozóként”, Csepel belvárosában hajléktalanszállót akar nyitni. Az épület iskolák, óvoda, gyermek és felnőtt orvosi rendelők, valamint a piac közvetlen szomszédságában van. Szerinte mindezt „teljesen antidemokratikus módon, titokban, a csepeli önkormányzat megkerülésével és a csepeli emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni”. A fideszes politikus állítása szerint semmiféle tájékoztatás, előzetes egyeztetés, megkeresés nem érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani, a munkálatokat pedig leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek vele feltűnést.

Miután a csepeli polgármester „hátat fordított”, a budapesti Városházán szállásolják el a hajléktalanokat | Magyar Hang

Borbély Lénárd beszámolt arról is, hogy online petíciót indítottak, néhány nap alatt csaknem 5000 tiltakozó aláírás gyűlt össze. Emellett változtatási tilalmat is elrendelt az érintett ingatlanon, ezt „több párt részéről is támogatták”.

A polgármester azt is írta, hogy a kerületükben elegendő férőhely van a hajléktalan emberek számára, sőt, üres ágyak is. Azt is tényszerűnek nevezte, hogy az önkormányzatuk saját erőből és mellette több segélyszervezettel együttműködve folyamatosan gondoskodik a rászorulókról, a hajléktalan embertársainkról. Erre ott vannak a meglévő szállóik, valamint a téli hónapokban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen fenntartott nappali melegedő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.