HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már el is fog...

Már el is fogadta a kormánypárti többség az Isztambuli Egyezmény elutasítását

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A KDNP mindössze egyetlen nappal korábban, hétfőn nyújtotta be a politikai nyilatkozatot az ellenzék által gyakran sürgetett Isztambuli Egyezmény ratifikációjának elutasításáról.

115 igen, 35 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés kormánypárti többsége „A gyermekek és a nők védelmének fontosságáról, valamint az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról” szóló politikai nyilatkozatot. A javaslatot a KDNP-s politikusok nyújtották be, konkrétan Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szövegben arra hivatkoznak, hogy az Európai Unió Bírósága előtt jelenleg is folyamatban van az Isztambuli Egyezmény több, uniós jogi vetületének értelmezése. Egyúttal megjegyzik, hogy itthon az alaptörvény rögzíti, hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. – Hazánk ezen értékek védelmét jelenleg is a lehető legmagasabb szinten, a Alaptörvénybe foglalva biztosítja, valamint a nemzeti jogrendszer már biztosítja a szükséges jogi garanciákat – írják.

A migráció témaköre sem maradt ki a dokumentumból. A benyújtók azzal érveltek, hogy az Isztambuli Egyezmény „nemcsak a genderszemlélet kötelező érvényesítését írja elő rendelkezéseinek a nemzeti jogba való átültetése, végrehajtása során, hanem az Egyezmény 60. és 61. cikkeinek lehetséges olyan értelmezése is, amely a nemi alapon menedéket kérők beléptetésének követelményét automatikussá teszi, és ez a kritérium éles ellentétben áll a Magyar Kormány migrációs politikájával és az illegális bevándorlás megfékezése érdekében tett eddigi erőfeszítéseivel”.

HIRDETÉS

Az Európai Tanács által megalkotott Isztambuli Egyezmény a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szól. Az ellenzék régóta követeli, hogy történjen meg a ratifikációja, erre ezután már nem igen lesz esély.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,649követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.