HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Idén nyáron b...

Idén nyáron bizonyosan nem lesz klimatizált a fővárosi 3-as metró

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Bonyolultabb lesz a 3-as metró vonalain futó felújított szerelvények klímával való felszerelése, mint azt eddig a közvélemény gondolhatta. Ahhoz ugyanis, hogy a kocsikba klímaberendezést építhessenek be, meg kell erősíteni azok vázszerkezetét. Vagyis nem kizárólag a járvány miatt elrendelt fővárosi közbeszerzési moratórium az egyetlen és fő oka annak, hogy a mai napig nincs előrelépés a metró klimatizálása ügyében – írja a Népszava.

Felidézik, hogy a BKV már tavaly nyáron – vagyis még Tarlós István főpolgármestersége alatt – kapcsolatba lépett több klímagyártó vállalkozással. Közvetlenül a választások előtt műszaki tanácskozást is tartottak öt szakcég – a Liebherr, Kiepe, Thermo King, Shijazhuang King, Webasto, valamint a Metrowagonmash – részvételével. A szerelvények felújítását végző Metrowagonmash részvételét azzal indokolták, hogy a garanciavállalás miatt minden változtatáshoz hozzá kell járulniuk. Erre azért van szükség, mert meg kell erősíteni a vázszerkezetet, amihez kell az oroszok hozzájárulása is. A Metrowagonmash viszont vállalná a klímaberendezések beépítését is, ha ezzel nem kell megfizetniük a szerelvények késedelmes leszállítása miatt a BKV által követelt 6 milliárd forintnak megfelelő kötbért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,944lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döcög a magyar-horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

A horvátok szerint még mindig tart a vizsgálat, a magyarok ugyanakkor azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben.