Budapesten látogathatók a zöldterületek, de csak távolságtartással

Budapesten látogathatók a zöldterületek, de csak távolságtartással

Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet (b) és Tüttő Kata főpolgármester-helyettesek érkeznek a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről tartott sajtótájékoztatóra a Főpolgármesteri Hivatal udvarán 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros vezetése arra kéri a budapestieket, hogy – habár hétvégén újra látogatható lesz a Margitsziget, az Óbudai-sziget, és több más népszerű zöldterületet, parkot is megnyitnak – elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzünk szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetünkhöz közeli, eddig kevésbé ismert kirándulóhelyeket, parkokat fedezzük fel.

Vidéken jelentősen nőtt, Budapesten csökkent a parkokba látogatók száma | Magyar Hang

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás (social distance) járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni. Ezen a linken összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

A parkok, kirándulóhelyek látogatásakor továbbra is be kell tartani olyan alapvető szabályokat, hogy amennyiben betegnek érezzük magunkat, ne menjünk ki a közterekre, parkokba. Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt. Óvjuk a természeti értékeket és a közparkokat, hogy még sokáig örömünket lelhessük a természetben.