HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az egyetemist...

Az egyetemisták 65 százaléka távoktatás helyett inkább tanórákra járna

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Huszonkét egyetem 279 szakán tanuló 17 600 hallgató részvételével készített felmérést a távoktatásról és annak hatásairól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK). Az MTI és az Index által is idézett kérdőíves közvélemény-kutatás szerint a felsőoktatásban tanulók 40 százaléka összességében elégedett a távoktatással, de 65 százalékuk inkább szívesebben vesz részt a megszokott, hagyományos tanórákon.

– A kutatást megelőzően is sejthető volt, hogy a munkavállaló hallgatók kifejezett veszélyben vannak a munkaerőpiacon, hiszen az ő munkavégzésüket a kollégiumok bezárása miatt való hazaköltözés is sok esetben ellehetetlenítette – írják, hozzátéve, hogy minden harmadik egyetemista vesztette el a munkáját, aki korábban részmunkaidőben a tanulás mellett dolgozott.

A HÖOK szerint most még inkább fontos a bajba jutott hallgatók szociális megsegítése, melyre a rendkívüli szociális ösztöndíj, vagy a Diákhitel Plusz is megoldást jelenthet. „A teljes kutatási eredményt a HÖOK a közeljövőben fogja közzétenni. A szervezet fontosnak tartja, hogy amennyiben a távoktatás megmarad a veszélyhelyzetet követően is, úgy a változások a hallgatói visszajelzéseken alapuljanak. A téma összetettsége okán a HÖOK további kérdőíveket is fog készíteni annak érdekében, hogy a hallgatók véleményét minél szélesebben megismerje, legközelebb a vizsgaidőszakban az elektronikus vizsgáztatás kérdéséről” – olvasható az Index cikkében.

A válságkezelés harmadik útja | Magyar Hang

A koronavírus miatti krízis kezelésének az lehet a helyes célja, ha úgy próbálunk mentőkötelet adni a Great Lockdown hónapjaira, hogy közben megkezdjük a gazdaság szerkezetét átalakítani a rendszerválság jegyében. Azért, hogy a mai túlélést ne kövesse elhúzódó nyomor és pusztulás.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.