HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az országos m...

Az országos mintavétel félidején csak két koronavírus-fertőzöttet találtak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Mostanáig 8276 torokváladék vizsgálatból (PCR) eddig mindössze 2 pozitív eredmény született, az eddig elvégzett 1524 vérteszten pedig 9 embernél mutatták ki, hogy már túl van a koronavírus-fertőzésen – számolt be az Index az országos vizsgálat részeredményeiről Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának online konferenciájára hivatkozva.

A konferencián elhangzott, hogy a több mint 17700 kiválasztott majdnem fele, pontosan 49 százaléka esett át a tesztelésen. A megkeresettek 14 százaléka nem akart részt venni a vizsgálaton.

Ha maradnak az eddigi arányok, akkor 10 ezer lakosra 2,4 pozitív eset jutna, a koronavírus átfertőzöttség pedig 2,7 ezrelék lenne – mondta Merkely Béla.

Az eredményekből azt a következtetést lehet levonni, hogy az országban az aktív fertőzöttek száma 243 és 7230 között lehet, az átfertőzöttekké pedig 22 399 és 92 624 között. Ezek a részeredmények csak a 14 évnél idősebbekre, és a nem idősotthonokban vagy más intézetekben élőkre vonatkoznak.

Vagyis hazánkban alacsony a fertőzöttek száma, és ezért nem lehet nyájimmunitásról beszélni. Ez egyrészt jó, másrészt viszont aggodalmakat vet fel, hogy a járvány esetleges őszi felerősödésekor csak nagyon kevesen rendelkezhetnek majd védettséggel. 

Közel 18 ezer embert tesztelnek a hazai orvosi egyetemek május 1-től, hogy képet kapjanak a járványról | Magyar Hang

Reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd május 1-től Magyarországon a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról – olvasható a SE honlapján.

Az első országos tesztelés végeredményét május végén hozzák nyilvánosságra. A reprezentatív vizsgálatot még legalább kétszer megismétlik. A következő tesztelést várhatóan szeptemberben végzik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,028lájkolóTetszik
3,816követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.