HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A felcsúti fo...

A felcsúti fociakadémia csak adófizetői pénzből építkezik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egy december közepi törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy bizonyos ingatlanjellegű beruházások esetén még a minimumként meghatározott 30 százaléknyi önerőt sem kell biztosítani, az utolsó fillérig fedezhető TAO-pénzből, vagyis közpénzből a projekt.

Ezzel a lehetőséggel éltek a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítványnál, amely az önrészt megspórolva teljes mértékben TAO-támogatásból, vagyis közpénzből finanszírozza a 2006-ban épült kollégium épületének felújítását, a külső és belső berendezések, bútorok és fürdők teljes körű felújítását, telepít ledfalat a pálya körül, és hoz létre futódombot a focistáknak – vette észre az Mfor.hu.

Ezekre a korábbi szabályok alapján összesen 375,2+76, vagyis összesen 451,2 millió TAO-támogatás járt volna, az új szabályok szerint viszont a teljes 650,7 milliós beruházást közpénzből valósíthatják meg. Így a futballakadémia, melynek Orbán Viktor miniszterelnök az egyik alapítója, összesen csaknem kétszázmillió forinttal többet kaphat a közösből.

A felcsúti alapítvány esetében gyorsan ment az ügyintézés: a koronavírus-járvány kezdetén, március 9-én nyújtotta be módosítási kérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amely a határozat dátuma alapján már aznap, március 9-én hozzá is járult ehhez.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.