Tizenhat év fegyházat is kaphat a parókás rabló

Tizenhat év fegyházat is kaphat a parókás rabló

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhat év fegyházat kért az ügyészség arra a 39 éves férfira, aki kétszer is megpróbálta ugyanazt a lakást kirabolni Budán. A II. és III. Kerületi Ügyészség nemrég emelt vádat, méghozzá rablás, minősített magánlaksértés és személyi szabadság megsértése miatt. A tizenhat évet is arra az esetre javasolják, ha a gyanúsított az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogról. A férfi egyébként már börtönben van egy másik bűncselekmény miatt.

Tavaly februárban vett magához a vádlott egy fegyvernek látszó tárgyat, símaszkot öltött, és betört egy II. kerületi családi házba. Időközben viszont hazaért a tulajdonos, akit a betörő fegyverrel fenyegetett, majd készpénz átadására kényszerített. Egymillió forintot sikerült így szereznie, mielőtt távozott.

Három hónappal később aztán visszatért ugyanoda, ezúttal már álruhában, hosszú vörös parókában, és megvárta, hogy a tulaj hazatérjen. Megpróbált újabb pénzt kizsarolni tőle, ezúttal viszont már nem járt sikerrel. A férfi a szomszéd házak felé kiáltott segítségért, mire a betörő elmenekült. A  Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói a Célkörözési Osztály, valamint a Terrorelhárítási Központ bevonásával fogták el a férfit.