HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A vérellátóho...

A vérellátóhoz is került a veszélyes baktériumot tartalmazó ásványvízből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Azt követően is szállított a Hírös ásványvízből az Országos Vérellátó Szolgálathoz a Gladiolus Kft., hogy kiderült, akár tüdőgyulladást is okozó veszélyes baktériumot tartalmaz az ásványvíz – írja a 24.hu. Mindez ráadásul a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet március 11-ei elrendelése után történt.

A portál két hónapja számolt be arról, hogy akkreditált laboratóriumban vizsgáltatták be a Hírös ásványvizet, és abban a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium jelenlétét mutatta ki a teszt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) besorolása alapján ez az antibiotikumoknak nagyban ellenálló baktériumok közé tartozik.

A cikk megjelenése után a Gladiolus Kft. még szállított be félliteres kiszerelésű Hírös ásványvizet az Országos Vérellátó Szolgálathoz – ezt az OVSZ árulta el. A vérellátó ugyanakkor azt állítja, a két utolsó szállításból már nem kaptak a véradók. Válaszukból az derül ki, hogy a kormányhivatal csak annál a részegységnél tiltotta meg az ital kiosztását, ahonnan a bevizsgált és problémásnak talált palack származik. Ám az OVSZ úgy döntött, hogy a hatósági vizsgálat lezárásáig, országosan, valamennyi egységében felfüggesztette a Hírös természetes ásványvíz kiadását emberi felhasználásra.

A vérellátóhoz csak februárban 33 ezer palackkal szállított a Hírös ásványvízből az OVSZ közbeszerzési tenderén nyertes Gladiolus Kft. Ebből 9054 palackkal ki is osztottak véradóknak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal március 20-ai közleményében egyébként azt írta, hogy a Pseudomonas filmszerű bevonatot képez a csőhálózaton, ami lökésszerűen válik le, így előfordulhat, hogy nem minden palackban található meg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.