Visszahívja a Jobbik Sneider Tamást az Országgyűlés alelnöki posztjáról

Visszahívja a Jobbik Sneider Tamást az Országgyűlés alelnöki posztjáról

Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én (MTI Fotó: Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arról döntött a Jobbik frakciójának vezetése, hogy a jövőben nem Sneider Tamást delegálná az Országgyűlési alelnöki posztjára – értesült a Magyar Hang. Információinkat Szilágyi György, a párt szóvivője is megerősítette.

Visszahívná a Jobbik képviselőcsoportjának elnöksége a parlamenti alelnöki posztról Sneider Tamást. Információink szerint erről hétfőn született meg a döntés. Helyére Balczó Zoltánt javasolják.

Szilágyi György, a párt szóvivője lapunk információit megerősítette. Arra hivatkozott, hogy Balczó Zoltán komoly politikai múlttal rendelkezik, korábban már volt parlamenti alelnök, illetve az Európai Parlamentben is több éves képviselői munka áll mögötte. A politikus hangsúlyozta, hogy annak alapján döntöttek, mi a legjobb a pártnak. Ezt nem személyi kérdésnek nevezte, hanem annak, hogy az adott pozícióra a legalkalmasabb embert találják meg.

Emlékezetes, hogy Vona Gábor 2018-as leköszönése után Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke, miután felülkerekedett az akkor még a szintén a pártban politizáló és a vezetésre aspiráló Toroczkai László felett. Toroczkai László azóta több egykori jobbikossal már a Mi Hazánk nevű pártot irányítja.

Sneider Tamás kétéves elnökségének lejárta után az idén januári tisztújításon már nem indult újra. Azonban a belső csatározásokból – az akkor kiszivárgott hírek szerint – ő sem tudott kimaradni. Márpedig akkor voltak feszültségek. Az már a tisztújítást megelőzően sem volt kérdéses, hogy Jakab Péter lesz a párt új elnöke, annak kapcsán azonban komoly harcok zajlottak, hogy kikből lesznek alelnökök, Jakab Péter csapata vagy az inkább más irányt képviselők kerülnek-e többségbe. Végül az elnöknek a saját emberei kerültek a vezetésbe.