HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Isteni flashm...

Isteni flashmob a templom előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Előszálláson a Barátság út, a Kastély út és a Szöglet kert nevű utcácska határolta területen alussza Csipkerózsika-álmát a hajdani ciszterci rendház, amely évtizedek óta üresen áll, valamint a hullámos vonalú, falazott és vakolt kerítéssel összekötött Kisboldogasszony templom. Utóbbi csak a veszélyhelyzet óta áll üresen, de még így sem funkció nélkül. A korlátozások miatt a templomokban mostanság misézni nem lehetett, Mihályi Miklós plébános ezért autós istentiszteleteket tart húsvét óta a temploma előtt.

A szertartás olyan, mint egy flashmob (vagy ahogy a modorosabb nyelvészek emlegetik: villámcsődület). A kocsik öt perccel a szentmise előtt gördülnek be a térre. Tisztes távolságban állnak meg egymástól, az ablakaikat csak egyik oldalon lehet lehúzni, ez is erősíti a távolságtartást. Senki nem szállhat ki.

(…)

– A közösség ereje továbbra is fontos dolog ezekben a vészterhes időkben, ha nem a legfontosabb. Mert a vírus nem csak a testünkre veszélyes, hanem a lelkünkre is. Mert szétszakítja egymástól az embereket. Mindenki izolálódik, fontos volt választ találni arra, miként tudnánk összegyűlni Krisztus mellett, megélni az eucharisztiát, megélni a közösséget – teszi hozzá.

HIRDETÉS

(…)

– Nem a létszám a fontos, Jézus azt mondja, ha ketten-hárman összejöttök az én nevemben, ott vagyok köztetek. Számunkra ez a kis közösség az élet erejét is jelenti.

Hogyan zajlik pontosan egy autós mise? Mennyien látogatnak el emiatt a Fejér megyei községbe? Honnan jött az ötlet Mihályi Miklós plébánosnak? Miként lehet így keresztelőt is tartani? Miért áll egy hatalmas legókocka a templom előtt? A válaszokat és a teljes riportot megtalálja a Magyar Hang május 15-én megjelent 2020/20. számában.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek