HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kásler Miklós...

Kásler Miklós: „Nincs a kormányon támadási felület” – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter is felfedezte a közösségi média fontosságát a kommunikációban. Miniszteri percek címen indítottak ugyanis sorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Facebook-oldalán. Az első részben a bevezető alatt az Emmi lépcsőjén a dolgozószobájába tartó minisztertől a nézők megtudhatták:

„Az ellenzék nagyon nehéz helyzetben van, mert a magyarországi koronavírus-járvány lefutása – bármilyen összevetésben – rendkívül kedvező, nincs a kormányon támadási felület.” A sokak által bírált kórházi ágyfelszabadítás kapcsán elmondta: az ágyszámokat úgy kellett kialakítani, hogy a fertőzöttek részére akkor is legyen elegendő ágy, lélegeztetőgép és intenzív terápiás lehetőség, ha a járvány a legkedvezőtlenebbül alakul. – Mindig két-három hétre előre terveztünk, és folyamatosan módosítottuk az intézkedéseket annak megfelelően, hogy a járvány hogyan alakult – tette hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kérdező szerint egy hecckampány indult az egészségügyi kormányzat ellen. Ezzel kapcsolatban Kásler szerint végig kell gondolni, mi lett volna, ha Magyarországon is olyan a helyzet alakul ki „mint New Yorkban, Olaszországban, Skandináviában vagy máshol”.

„Hála istennek a megfelelő ritmusban meghozott megfelelő intézkedések megelőzték ennek (a máshol látható súlyos helyzetnek) a helyzetnek a kialakulását. Mivel a fertőzöttek száma az utolsó néhány napban jelentősen csökkent, és nem tudjuk kiszámítani azt, hogy a járvány hogy alakul, a járvány készültségének fenntartása mellett, több lépésben, lassan, fokozatosan megfontolva a lépéseket, elindítottuk az egészségügyet, hogy visszaálljon az eredeti helyzet a nem pontosan meghatározó jövőben” – tudhattuk meg a minisztertől.

HIRDETÉS

Hétfőn a Népszava arról írt, hogy az egészségügy egyre inkább Pintér Sándor belügyminiszter felügyelete alá kerülhet, ennek tudható be, hogy a belügyminiszter az egészségügy több szereplőjével, többek között a Magyar Orvosi Kamara elnökénél is érdeklődött az egészségügy átalakításának lehetőségeiről.

A 444.hu szintén arról írt, hogy inog Kásler miniszteri széke, a miniszterelnök helyzetértékelése szerint a vírusválság közepén ugyan nem szerencsés lecserélni az egészségügyi vezetés felelősét, de a háttérben már megkezdődött az átszerveződés és a helyezkedés. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek