HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Varga-Damm An...

Varga-Damm Andrea vitte a megfigyelési törvény ügyét a Jobbikban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Varga-Damm Andrea volt a témafelelőse az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvénynek a Jobbikban – erősítette meg a Magyar Hang információit Farkas Krisztina, a párt sajtófőnöke. Ez azért érdekes, hiszen ezt a jogszabályt a képviselőik kedden még megszavazták a parlamentben – ahogy írták – a témafelelős javaslatára, szerdán pedig már hibának nevezték a lépésüket.

Mint arról korában beszámoltunk, a párt szerdán reggel adott ki egy közleményt azzal a címmel, hogy „Kimondjuk: hibáztunk!”. Ebben szabadkoztak amiatt, hogy megszavazták azt a jogszabályt, amely olyan felhatalmazással ruházná fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, ami igen komoly adatbiztonsági kérdéseket vet fel. A Jobbik reggel csak annyit közölt, hogy a témafelelős javaslata alapján nyomták meg az igen gombot, de nem nevesítették Varga-Damm Andreát. Azt is hozzátették egyébként, hogy a törvény a Jobbik szavazatai nélkül is megkapta volna szükséges többséget.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kerestük az ügyben a Varga-Damm Andreát is, de a sajtófőnökhöz irányított bennünket. A képviselőt egyébként a Veszpresso.hu is megkereste, írásban feltett kérdéseire azonban eddig nem kaptak válaszokat.

Kedden egyébként már az is kiderült, hogy Varga-Damm Andreát visszahívják a honvédelmi bizottság alelnöki tisztségéből, a helyére pedig Lukács László György kerülhet. Varga-Damm Andrea a Törvényalkotási bizottságba ülhet át.

HIRDETÉS

Jobbik: hibáztunk | Magyar Hang

Megszavazták az állami megfigyelőrendszerről szóló 282 paragrafusból álló salátatörvényt. Ma már nem tennék.

Mint megírtuk, kedd délután – 156 igen és 38 nem szavazat mellett – megszavazta a parlament azt a 160 oldalas kormánypárti törvényjavaslatot (egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról) is, amely olyan felhatalmazással ruházná fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, ami igen komoly adatbiztonsági kérdéseket vet fel. Ez azt jelenti, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lényegében az összes állami nyilvántartásra rálátással bír majd: akár társadalombiztosítási-, betegjogi- vagy adóügyi információkra, és bűnügyi adatokra is.

A szöveg alapján a szakszolgálat nem ismerheti meg a kommunikáció konkrét tartalmait, de szakemberek szerint a jogszabály nem nyújt erre kellő garanciákat. A törvényt egyébként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.