HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A számvevőszé...

A számvevőszék elzárta a pénzcsapot Gyurcsányék előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását, és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön, online sajtótájékoztatón.

Elveszi a Demokratikus Koalíciónak járó támogatást az Állami Számvevőszék | Magyar Hang

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a DK-nak a törvény szerint járó kifizetést. – írja a Népszava. A teljes állami támogatástól eleshet a Demokratikus Koalíció, miután az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a pártnak a törvény szerint járó kifizetéseket, amit az Államkincstár folyósít – jelentette be a DK szombat délelőtti online sajtótájékoztatóján.

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta, a DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát: pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

Hangsúlyozta, a számvevőszék tájékoztatta a DK elnökét, milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását. Amennyiben a DK ennek eleget tesz, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

Az ÁSZ főtitkára közölte továbbá, hogy a felszámolás alatt lévő Együtt – A Korszakváltók Pártja 2017-2018-ban nem teljesítette a párttörvényben előírt elszámolási kötelezettségét.

Reagált a DK a számvevőszék döntésére: a pártot nem lepte meg a döntés. Mint Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója és parlamenti képviselője az Index kérdésére elmondta, az ÁSZ jelentéstervezetére egy 7 oldalas reakciót küldtek, de a számvevőszék egy betűt sem változtatott a jelentésen. 

„Az ÁSZ fő érve, hogy mutassuk be azokat a számlákat, amelyek alapján elkészült a DK 2017/2018-as beszámolója, és nem képesek felfogni, kezelni a helyzetet, hogy a pártirodában keletkezett tűz megsemmisítette a számlákat papíron és elektronikusan is” – mondta Sebián-Petrovszki, aki szerint amit lehetett, pótoltak, de csak a kért számlák 60 százalékát tudták bemutatni. 

A párt igazgatója szerint bíróságon fogják megtámadni az ÁSZ döntését, és elhúzódó pereskedésre készülnek, amely szerintünk akár a 2022-es választásokig is eltarthat; így előfordulhat, hogy a DK a következő választásig nem fog állami támogatásban részesülni. (A DK 207 millió forintot kap egy évben az államtól.)

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,884lájkolóTetszik
3,798követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek