HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A virológus s...

A virológus szerint ősszel visszatér, és erősebb lesz a koronavírus-járvány

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Virológusok egyetértenek abban, hogy amennyiben nincs még oltóanyag, ősszel ismét felerősödhet a koronavírus-járvány. Erről beszélt korábban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki az országos átfertőzöttséget vizsgáló tesztelést irányítja. 

Ugyancsak erre számít Ócsai Lajos virológus, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egykori főosztályvezetője, akit a Blikk kérdezett

Arra a kérdésre, hogy elmaradhat-e az újabb járvány, a virológus a következőt válaszolta:– Ezt teljes mértékben kizártnak tartom, botorság volna azt hinni, hogy a vírus csak úgy eltűnik. Még nincs vakcina, azok a gyógyszerek pedig, amiket részben hatásosnak tartunk, csak a tüneteket enyhítik, magára a vírusra nem hatnak.

Szerinte a magyar lakosság kissé fegyelmezetlen volt a korlátozások betartásának területén. Emellett meglehetősen hiányosak a lakosság ismeretei a vírus terjedésével kapcsolatban, a kommunikáció sem mindig egyértelmű, így sokszor azt sem tudják, mit kellene pontosan tenniük.

HIRDETÉS
Merkely: Nem jelent sokkal kisebb védettséget a második hullámban, hogy alacsony a fertőzöttség | Magyar Hang

Az ősszel visszatérő járványról kifejtette: – Sokkal több fertőzött és sajnos több halott is lesz, mint a jelenleg is tartó első hullámban. Bízom abban, hogy megmarad az intézmények ellátása egészségügyi eszközökből, mert minden védekezési formát továbbra is használnunk kell. Bizakodásra ad okot, hogy megértettük: az idősekre sokkal veszélyesebb a vírus, így rájuk nagyon vigyázunk, és azt hiszem, ez a második hullámban is meg fog maradni. Nagyon fontos továbbá az is, hogy folytatódjon a tömeges tesztelés.

Merkely Béla: Őszig biztosan nem lesz nagy koronavírus-járvány | Magyar Hang

Aki elmegy a koronavírus-szűrésre, a családját is védi – mondta a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1-en szerda este, hozzátéve, hogy őszig biztosan nem lesz nagy koronavírus-járvány, mert az emberek betartják a szabályokat, nyáron erősödik mindenki immunrendszere, a vírus pedig nem szereti a meleget és az ultraibolya-sugárzást.

Ócsai Lajos arról is beszélt, hogy a járvány második hullámára ősszel számíthatunk, ami azért sem szerencsés, mert éppen egybeesik az influenza újabb érkezésével. Mivel a tünetek nagyon hasonlóak, a tömeges tesztelésre azért is szükség van, mert csak a diagnosztikai célú vizsgálatokkal tudjuk megkülönböztetni a koronavírust és az influenzát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek