HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Csaknem hatva...

Csaknem hatvanmilliós plusz apanázst kap a Demeter Szilárd vezette intézmény

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj, a Babits Mihály műfordítói ösztöndíj és az Örkény István drámaírói ösztöndíj szakmai lebonyolítója eddig is a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) volt, de a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hirdette meg a pályázatokat, és kapta hozzá a költségvetési támogatást – írja a hvg.hu.

Az utóbbi szintén állami szervezet (tulajdonosi jogait az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyakorolja), amely egyebek közt hat alkotóházzal, két művészteleppel és két szentendrei kiállítótérrel rendelkezik, támogatja a Hangfoglaló Programon keresztül a könnyűzenét, működteti a Kultúra.hu kulturális hírportált és a Cseh Tamás Archívumot.

Húszmilliós luxusdzsippel jár Demeter Szilárd a belvárosból a belvárosba

Most a kormány úgy döntött, hogy június 1-től a három ösztöndíj teljesen a PIM „feladatkörében kerüljön lebonyolításra”. Ennek megfelelően 59 millió forintot át is tettek a MANK-tól az egyébként is bőségesen ellátott PIM kasszájába. Ezzel tovább erősödik Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója, miniszteri biztos, aki sokszor fejtett ki markáns nézeteket az irodalomról és irodalompolitikáról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek