HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Felcsút telje...

Felcsút teljes népességének csaknem harmada elférne a tervezett új iskolában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nyílt tenderfelhívás jelent meg az uniós közbeszerzési közlönyben. Az óceánrepülő Endresz Györgyről elnevezett felcsúti általános iskola földszint, plusz egy emeletes lesz, 16 tantermet tartalmaz, és ennek építésére kérnek ajánlatot – vette észre a Napi.hu. a közbeszerzést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. intézi.

Az elképzelések szerint az épület 5611 négyzetméteres lesz, és 600 gyerek tanulhat benne. A hozzá tartozó tornacsarnok alapterületét 1085 négyzetméterre tervezik, de ezen kívül egy kültéri gumi burkolatú sportpálya, valamint parkoló is az elképzelések között szerepel.

Az Index e témában megjelent írása a következőkre is rámutat. Az 1900-as lélekszámú Felcsúton működő iskola tanulói létszáma az intézmény leírása szerint 174-210 fő között mozgott az utóbbi években. De a régi épületükben már nehezen fértek el, mert nemcsak felcsútiak járnak az intézménybe, hanem Etyektől Bicskéig számos környékbeli település diákjai is. Ráadásul a felcsúti akadémiáról is beírattak ide gyerekeket, így jöhetett ki a kis faluban az akár kétszáz fős tanulói létszám is.

Focira van pénz: 240-szer annyi támogatás jut egy felcsútira, mint egy átlag magyarra

Az iskola nagyon jó állapotúnak és kifejezetten gazdagnak tűnik, többek között új udvari színpaddal, korszerű hangtechnikával és 35 tanulói laptoppal is rendelkeznek. Saját bevallásuk szerint azonban az egyéb orvosi vagy fejlesztőszobák és szaktermek nélkül 9 tantermes épületet kezdték már kinőni. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tavaly az eltűnt gyermekek kétharmada nem került elő

A civil szervezetek szerint a karanténintézkedések még több családon belüli erőszakhoz vezettek, s ez válik a menekülés indítékává.

Szájzár