HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Meghazudtolta...

Meghazudtolta Szijjártót az izraeli külügyminiszter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Roppant kellemetlen helyzetbe került Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután az izraeli kollégájával folytatott telefonbeszélgetést követően kiadott közlemény napvilágot látott – írja az izraelinfo.com. – A közleményben foglaltak egy részét ugyanis azonnal cáfolta Gabriel Askenazi, az izraeli diplomácia nemrég kinevezett vezetője.

A magyar külügyi tárca nyilatkozatában a következők olvashatók. „Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára.” A felek „egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat”. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése” – írták, majd hozzátették, hogy mindennek az alapja az, hogy „Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.”

Ez utóbbi kijelentésre reagált Askenazi, amikor magyarázatot kért a magyar külügyminisztériumtól, mivel állításuk szerint „ezt egyáltalán nem is említették a beszélgetésükben”.

HIRDETÉS

Később Askenazi hivatalos válaszában azt is kijelentette, hogy „nagyra értékeli Magyarország Izrael melletti kiállását az EU-ban és más nemzetközi fórumokon”, de sem a szuverenitás, sem a nemzeti identitás, sem a bevándorlás nem volt témája a beszélgetésnek.

Néhány órával az izraeli korrigálás kiadása után a magyar külügyminisztérium bejelentette, hogy a Jeruzsálemről és Budapestről szóló, a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló részt „kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani”.

Eközben több nagykövetet is lecserélt Szijjártó Péter. Az Mfor vette észre a Magyar Közlönyben, hogy Zágrábba Magyar József Zoltán helyére Demcsák Csaba, Londonba Szalay-Bobrovniczky Kristóf helyére Kumin Ferenc érkezett. Ottawában felmentették Ódor Bálint Dávidot, így Horváth Márk ideiglenes ügyvivő látja el jelenleg a vezetői feladatokat. Washingtonban a Liszkay Gábor helyét több kormányközeli médiacégben is átvevő Szabó László nagykövetet az ideiglenes ügyvivő, Zombori Dóra helyettesíti.

HIRDETÉS

A legfontosabb váltás talán, hogy a kormányzati kommunikációt támogató csoportok Habony-szárnyához tartozó Szalay-Bobrovniczky, egykori Heti Válasz-főszerkesztő londoni pályafutása véget ért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek