HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tatai kórház:...

Tatai kórház: 23 betegnél és 11 dolgozónál mutatták ki a koronavírust

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Április 30. óta 23 betegnél és az 1522 dolgozó közül 11-nél mutatták ki a koronavírust a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban – tudatta a 24.hu-val a tatabányai kórház.

Április 28-án járványügyi zárlat alá helyezték és bezárták a tatabányai Szent Borbála Kórházat, a betegei nagy részét pedig a tatai telephelyen látták el, ahova Tatabányáról négy osztály költözött.

A tatabányai kórház hozzátette, a covid-pozitív betegek tünetmentesek, őket szűrést követően, 24 órán belül a kijelölt ellátóhelyekre szállította a mentőszolgálat. A dolgozók közül kilencen tünetmentesek, ketten pedig enyhe tüneteket mutatnak.

Szerintük a nagyszámú pozitív eredmény „nem felelőtlen emberi mulasztást tükröz, hanem felelősségteljes, a dolgozók, a betegek és környezetünk biztonsága érdekében végzett átfogó szűrés következménye. Tesszük mindezt úgy, hogy tudjuk, többlet terhet ró betegekre és dolgozókra egyaránt, és tudjuk azt is, hogy esetleg több kollégánk is kieshet a munkából.” Kiemelték, hogy májusban több mint 3000 PCR-tesztet végeztek az intézményben, ezzel Magyarország egyik legtöbbet tesztelő intézményének számítanak.

HIRDETÉS
A tatabányai kórházban is tombol a járvány: egy dolgozó elhunyt

A tatabányai Szent Borbála Kórház 46 dolgozója kapta el a koronavírust még áprilisban, a betegek közül addig 58 esetében mutatták ki a vírust, közülük négyen meghaltak. Ennek a  kórháznak az alkalmazottja volt az egyetlen egészségügyi dolgozó is, aki Magyarországon eddig belehalt a betegségbe. Mint korábban megírtuk, a zárás után, április 30-án kezdték meg a munkatársak szűrését. „A sürgősségi, az intenzív osztály, sebészetek és műtő után tervszerűen naponta 300 főt szűrünk. Így mintegy öt nap alatt tudunk mindenkit tesztelni” – közölték akkor.

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdai döntése értelmében csütörtöktől újranyithattak egyes osztályok, szakrendelések és diagnosztikai egységek a tatabányai kórházban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,726lájkolóTetszik
3,477követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek