HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Mit érnek az...

„Mit érnek az intézkedések, ha a járvány végén éhen halunk?”

Csömörön nem zárták be a piacot, inkább azt segítették elő, hogy vírus idején mindenki a létükért küzdő helyi termelőktől vásároljon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lassan újraindul az élet a koronavírus-járvány első hulláma után, a szigorú szabályok mentén eltöltött hónapok azonban hosszú távú tanulságként szolgálhatnak arról, hogyan is érdemes egy-egy települést működtetni mostanában. Jó példa erre Csömör, ahol a fenntarthatóságot szem előtt tartva próbálják a helyi értékeket megőrizni.

Tovább él a vita, hogy mi legyen a termelői piacokkal. Ezeket több településen bezárták, Csömörön, a tízezres lélekszámú Pest megyei nagyközségben viszont kifejezetten támogatták a működését.

– A termelői piac Csömörön közösségi esemény is. Ráadásul nálunk alapelv, hogy próbálunk minél több szabadtéri rendezvényt tartani – mondta Fábri István (Csömöri Civil Egyesület) polgármester. Nem az a cél, hogy ezeket minél nagyobbra duzzasszuk, sokkal inkább az, hogy időben és térben széthúzzuk az eseményeket – és ez független a koronavírustól. Hogy az emberek minél többet menjenek ki az utcára, hogy legyen közösségi élet. Hangsúlyozom, ezek a vírus előtti idők elvei voltak – tette hozzá.

(…)

A termelői piac támogatása mellett Csömörön ingyenes vetőmagakciót is hirdettek. (…) A nagyközségben önszerveződő módon kézműves körök is működnek. Ezek között kovászos kenyér tanfolyam is van, ami egyébként még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt indult és egész télen zajlott. (…) Az ingyenes vetőmagon túl Csömörön komposztálóedényeket is oszt a polgármesteri hivatal.

(…)

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang május 22-én megjelent 2020/21. számában. Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,751lájkolóTetszik
3,507követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver” – Magyar Hang-ajánló

Hármas interjú Jeszenszky Gézával, Ungváry Krisztiánnal és Reichert Jánossal. Beszélgetés Fabricius Gáborral és Pardavi Mártával. Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek