HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vizsgálatot r...

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt fiatal anya ügyében

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Agyhártyagyulladásban meghalt egy 33 éves kétgyermekes anya, miután több kórház sem volt hajlandó fogadni – már lassan három hete számolt be erről először Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő a közösségi oldalán. A témát a parlamentben is felvetette, amire – ahogy arról lapunk is beszámolt – Kásler Miklós miniszter többek között úgy reagált: „igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet, bár a történet ennél sokkal…” Most az ATV Híradójából úgy tűnik, elmozdulás történhet az ügyben.

– A beteg koronavírus-tesztje negatív lett, de édesanyja szerint tüneteivel nem foglalkoztak érdemben, és hazaküldték. Az egészségügyben dolgozó édesanya szerint a lánya egyértelműen agyhártyagyulladásos tüneteket mutatott, fejfájásra, szemgödri fájdalomra panaszkodott. Később belázasodott, de nem köhögött. A nő rosszabbul lett, sugárban hányt, szédült, magas láza volt. Öt nap múlva, április 27-én újra mentőt hívtak hozzá, akkor már mindenki számára világos volt, hogy súlyos agyhártyagyulladása van. Végül 117 kilométert utaztatták, Balassagyarmatig, ahol hajlandók voltak ellátni az egyre rosszabb állapotban lévő fiatal anyát, aki nem sokkal később lélegeztetőgépre került, majd május 1-jén belehalt az agyhártyagyulladásba. Az elhunyt nő anyja az ATV Híradónknak azt mondta: azért fordult a nyilvánossághoz, hogy több hasonló eset ne fordulhasson elő.

Az üggyel kapcsolatos megkeresésükre közbena csatornának választolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ebben azt írták: „Az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.” A szaktárcánál hozzátették: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

Kásler Miklós: Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek