HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Figyeli az Eu...

Figyeli az Európa Tanács Magyarországot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének monitoring bizottsága szerdai virtuális ülésén úgy döntött, hogy jelentést kér a magyarországi demokrácia és az emberi jogok állapotáról. A jelentéstevő a balközép Mozgalom a Változásért pártszövetség tagja, George Papandreou volt görög miniszterelnök lesz. Erről a közgyűlés legnépesebb, szocialista frakciójának helyettes vezetője, a monitoring bizottság tagja, Gurmai Zita tájékoztatta a Népszavát.

A cikk szerint a 92 tagú monitoring bizottság fideszes alelnöke, Németh Zsolt hiába próbálta későbbre tolni a határozatot, a testület szerint indokolt a Magyarországgal foglalkozó „periodikus jelentés” elkészítése.

A monitoring bizottság jelenleg egyébként tizenkét ország – Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Lengyelország, Moldova, Oroszország, Örményország, Szerbia Törökország és Ukrajna – belső állapotát követi szoros figyelemmel. Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró javuló tendenciát mutat, esetükben a testület úgynevezett posztmonitoring párbeszédet folytat. Magyarország Máltával és Romániával egy harmadik kategóriába tartozik, amelyekről rendszeresen kérnek jelentést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek