HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A fővárosban ...

A fővárosban nyithatnak a szabadtéri mozik, színházak, szállodák

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megjelent a kormányrendelet: Budapesten is kinyithatnak május 29-től az éttermek és kávézók belső terei, valamint a szállodák, játszóterek is – írja az atv.hu. Változnak a szabadtéri korlátozások is: már lehetnek nézők is a sporteseményeken, a színházi és kulturális előadásokon, a szabadtéri zenei fesztivál azonban még tiltólistás.

A kormányrendelet  szerint a vendéglátóhelyek belső (zárt) részében – étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása is megengedett május 29-től. Ugyanígy nyitva lehetnek a szabadtéren lévő játszóterek, és a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ugyanakkor felhatalmazást kapnak a fővárosi kerületi önkormányzatok polgármesterei, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használatának elősegítésére – akár a rendelkezésre bocsátott közterületek méretének növelésével – intézkedést tegyenek.

A vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötések, temetések, családi rendezvények, gyűlések, a szabadtéri múzeumok és az állatkertek kivételével szabadtéri rendezvény tartása is megengedett lesz – egy másik kormányrendelet szerint.

HIRDETÉS

A szabadtéri sportrendezvény nézők részvételével szintén megtartható. Szabadtéri rendezvénynek minősül a cirkuszi előadás, de a fedetlen vagy részben fedett létesítményben – stadionban, uszodában, szabadtéri színpadon, szabadtéri moziban – zajló esemény is.

Bezárnak a játszóterek Budapesten, a parkolás továbbra sem lesz ingyenes

A rendelet a sportrendezvényekre, valamint a színházi előadásra, a mozira, a cirkuszra, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállításra, az irodalmi és könyvszakmai rendezvényekre, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvényre, azaz kulturális rendezvényekre vonatkozik.

A nemzeti parkokban fenntartott szabadtéri bemutató létesítmények is látogathatóak lesznek, de legalább 1,5 méter védőtávolságot be kell tartani.

HIRDETÉS

A szabadtéri kulturális és sportrendezvények nézőterén a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen a páholyokban, a szabadtéri rendezvény szünetében, a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található üzletekben is.

Tilos lesz viszont a zenei fesztiválok megtartása.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.