HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bicske fidesz...

Bicske fideszes polgármestere szerint veszélyhelyzet alatt „nem létezik” a képviselők munkája

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Két gyanús cég és Bicske Város Önkormányzata között létrejött szerződések megismerésére nyújtottam be adatigénylést a polgármesternek – írja Facebook-bejegyzésében Molnár Dániel, a bicskei képviselő-testület tagja. – Eltelt a harminc napos válaszadási határidő, ezért egy emlékeztető levelet írtam. A koronavírus-járvány elleni védekezésre való tekintettel el tudtam volna fogadni, hogy több időt vesz igénybe az adatszolgáltatás, ezért csak azt kértem, hogy pótolja az elmaradt tájékoztatást – folytatja a Momentum színeiben a képviselői székbe került politikus.

A válaszlevél ezúttal gyorsan meg is érkezett, de nem a várt tartalommal. Bálint Istvánné – akit a kormánypárt színeiben választottak polgármesterré ősszel – megtagadta az információ kiadását a következő magyarázattal: „A képviselő-testület a veszélyhelyzet alatt nem tarthat ülést, ezért Önnek, mint a képviselő-testület tagjának Mötv. 32. § (2) bekezdés f) pontja szerinti képviselői munkája nem létezik, ezért ahhoz szükséges tájékoztatást sem tudok adni.”

Molnár Dániel le is vonja a következtetést: „Tehát a polgármester asszony szerint a veszélyhelyzet alatt a képviselői munkám nem létezik. Hiába nyertem képviselői mandátumot a választópolgárok felhatalmazásával, a polgármester felülbírálja az októberi választás eredményeit. A polgármester értelmezése alapján ez abból következik, hogy testületi ülés nem hívható össze a különleges jogrend miatt, így a képviselői munkám sem létezik. Bízom benne, hogy ez nem azt jelenti, hogy a polgármester szerint a képviselői munka csak a testületi ülésen való részvételből és szavazásból áll.”

Továbbra is az önkormányzat embereit használják a Fidesz kampányában Bicskén

Molnár a bejegyzésben azt is megjegyzi, hogy a polgármester által idézett jogszabályhely, Mötv 32.§ (2) bekezdés f) pontja nem arról szól, amire a város vezetője hivatkozik. Az ugyanis a következőképpen szól: „Az önkormányzati képviselő a polgármestertől igényelheti a képviselői munkájához szükséges tájékoztatást. Közérdekű ügyben kezdeményezheti a polgármester intézkedését, amelyre annak harminc napon belül érdemi választ kell adni. ”

Egy szó sincs a testületi ülésekről – teszi hozzá a politikus, majd így folytatja. – Továbbra is várom a kikért adatokat és szerződéseket, és kérem a polgármester asszonyt, hogy fogadja el a választópolgárok döntését, miszerint engem azért is támogattak, hogy átláthatóbban működjön az önkormányzat.Egyébként ez ugyanaz az adatigénylés, amiért a jegyző 140 ezer forintot kért tőlem, és amiről a Bicskei Szó már írt – zárja a bejegyzést Molnár.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,028lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.