HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lemondott az ...

Lemondott az MNB alelnöke

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke, Nagy Márton – más fontos vezetői megbízatása miatt – a mai napon lemondott alelnöki tisztségéről – olvasható a jegybank honlapján megjelent közleményben.

Matolcsy György, a jegybank elnöke felkérte Virág Barnabást, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását.

A Növekedési Hitelprogram Hajrá és a Növekedési Kötvényprogram vezetését Patai Mihály, a nemzetközi kapcsolatokért, készpénzlogisztikáért, pénzügyi infrastruktúrákért és digitalizációért felelős alelnök veszi át.

Nagy Márton: Minden tizedik cég már most fizetésképtelen

A Portfolio véleménye szerint „a bejelentés abszolút meglepetés, senki nem számított rá. Az utóbbi években Nagy Márton volt a magyar monetáris politika operatív irányítója, rendszeresen nyilatkozott az aktuális kérdésekről. Ráadásul a mostani helyzetben, amikor folyamatosan változik a monetáris politika, nehéz elképzelni, milyen ennél fontosabb pozíciója lenne.”

A Reuters kérdésére a jegybank szóvivője nem kommentálta bővebben a bejelentést, Nagy Mártont pedig nem érte el a hírügynökség. 

Nagy Márton, 2013. márciusától a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatóság vezetői posztját töltötte be, egészen mostanáig az intézmény alelnöke volt.

Okleveles közgazdász, diplomáját 1999-ben szerezte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1998-2000 között az Államadósság Kezelő Központ elemzőjeként dolgozott, majd 2000-2002-ig az ING vezető közgazdászaként tevékenykedett. Az MNB csapatához 2002-ben csatlakozott. Korábban az index.hu írta meg róla, hogy a jegybank szürke eminenciását egy időben sokan Matolcsy utódaként képzelték el, de az utóbbi években fontos területeket vesztett, pozíciója gyengült.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek