HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szél Bernadet...

Szél Bernadett: Megszületett a rabszolgatörvény 2.0

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kormány a friss, 247 oldalas salátatörvényben rejtette el a rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb rabszolgatörvény 2.0-t – olvasható Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyezésében. – Miniszteri jóváhagyással, egyoldalúan elrendelve, évekre gyakorlatilag egy cég rabszolgájává teszik az embereket – fogalmaz a politikus.

A törvénytervezet szerint „a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot – az Mt. vonatkozó rendelkezéseiben foglaltakra figyelemmel – legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.”

– Tehát a szokásos, mindenhol megjelenő gumifogalom – jegyzi meg a képviselő –, a „nemzetgazdasági érdek”, és a szokásos, mindenütt alkalmazott egyszemélyi döntéshozatal: ezentúl Palkovics László egyszemélyben dönthet arról, hogy egy munkáltató egyoldalúan alkalmazzon 24 havi munkaidőkeretet. Ami, mint tudjuk, a kizsákmányolás minősített esete: a gyakorlatban ez több hetes, megállás nélküli munkavégzést, ki nem fizetett túlórákat jelent, illetve hogy vissza kellene fizetni a le nem dolgozott órákra jutó bért, amennyiben a keret lejárta előtt mond fel a dolgozó.

Rabszolgatörvény: magyarok sanyargatnak magyarokat

– A kormány korábban a járványra hivatkozva rendelettel módosította a Munka törvénykönyvét: lehetővé tette, hogy akár 24 havi munkaidőkeretet rendeljenek el a munkáltatók, egyoldalúan! – folytatja Szél Bernadett. – Ezt neveztem rabszolgatörvény 2.0-nak. Most kiderült: ez is velünk marad, és nem is akárhogy. Én a mai nap alapján azt látom, úgy lesz vége a veszélyhelyzetnek, hogy nem lesz vége, és úgy vesztik hatályukat a veszélyhelyzetre hivatkozva hozott rendeletek, hogy törvények formájában tovább élnek. Miniszterelnök úr, szeretném emlékezteni, erre nem kaptak felhatalmazást senkitől sem. Ezt büntetlenül nem teheti meg a néppel senki sem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek