HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Új közéleti h...

Új közéleti hetilap indult

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csütörtök reggeltől egy új közéleti hetilap jelenik meg a magyar sajtópiacon: a 790 forintért árusított Jelen. A Magyar ,Hang úgy gondolja, Magyarországon fontos a hatalomtól, pártoktól és oligarcháktól független sajtó, ezért nem legyőzendő versenytársként tekintünk az új kezdeményezésre. Lakner Zoltán politológus új szerepben mutatkozik be a friss sajtótermékben: ő a főszerkesztő. Őt kérdeztük:

– Az impresszumot nézve a 168 óra hetilaptól eljött újságírókkal indul a lap.
– Legalább annyira „ex-168 Órá-sok” a kollégáim, mint „exnépszabadságosok”. A csapat egy alkotóközösség, kollégáim tíz-tizenöt-huszonöt éve dolgoznak a szakmában. Mindannyian hajótöröttek vagyunk, de tudunk csapatban működni, és szerettünk volna együtt dolgozni. Saját tőkét, saját kapcsolatokat mozgósítottunk, nincsenek tízmillióink, hogy a nagy hírportálokkal versenyezzünk. Kívül-belül közösséget építünk – reményeink szerint lesz több ezer ember, aki olvasóként-támogatóként fenntartható vállalkozássá fejleszti a lapot. A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyekből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Lesz bevezető kampány, óriásplakátok, miegyéb?
– Ez a bevezető kampány, hogy most beszélgetünk. 

– Milyen lapot álmodtak meg maguknak? 
– Olyat, amelyben sok vidéki, életközeli téma kap helyet, és olyat, amelyet a fiatalabb olvasó is szívesen a kezébe vesz. Kiemelten figyelünk az emberi jogokra és a társadalmi igazságosságra, elkötelezettek vagyunk a demokrácia és a szabad nyilvánosság iránt.

HIRDETÉS

– Járvány idején, épp összeomlóban lévő sajtópiacon merész vállalkozás új lappal előállni. 
– A koronavírus-járvány az indulást is megnehezítette, az eredeti terveink szerint hamarabb kellett volna utcára kerülni, de így alakult. Jövő héttől működik a honlapunk is. Az újságírók újságot írni szeretnek, nem várakozni, ezért elindultunk. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,992lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek