HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Állami segíts...

Állami segítséget szeretne Székesfehérvár fideszes polgármestere

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Néha jó lett volna, ha mi is ismerjük azt az adatot, hogy hány beteg van az általunk irányított településen, ennek fényében vissza lehetett volna igazolni döntéseket, és az emberek is könnyebben megértették volna, miért van szükség azokra – mondta az Indexnek Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Hozzátette: a járvány első szakaszában a városok vezetői is azokkal az információkkal dolgoztak, amelyek elhangzottak az operatív törzs napi tájékoztatóin, illetve egy idő után megjelentek az állami oldalakon. Ennél szorosabb volt az együttműködés a helyi hatóságokkal és járványügyi szakemberekkel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miután a települési betegszámot sok polgármester kérte, egy idő után megkapták megyei bontásban a fertőzések alakulását, „helyismerettel innen tudtunk következtetni, hogy a megyén belül hogy alakulhat a betegszám a városban”. Szerinte a járványügyi szakemberek úgy gondolhatták, hogy az adat talán nagyobb zavart keltene a településeken, mint amennyi pozitívummal járna. Ő azonban saját tapasztalatai alapján máshogy látja: „érdemes átadni az információkat az embereknek”.

Osztrák válságenyhítés: egymilliárd eurót osztanak szét az önkormányzatok között

A 2021-es költségvetési tervezetet még vizsgálják. A gépjármű-adó kiesése érzékeny veszteség Székesfehérvárnak, 2020-ra 420 millió forint bevételt terveztek ebből. Tudomásul kell venni, hogy ez egy állami adó, igaz a közlekedés jelentős része viszont a településeken zajlik – mondta.

HIRDETÉS

A város erre az évre 25,2 milliárd forint saját bevétellel tervezett, viszont a bérleti díjak elmaradása, az iparűzési és a gépjármű adók kiesése, valamint a turizmus leállása miatt ebből 6-9 milliárd forint nem fog befolyni.

„Jó lenne, ha ebben kapnánk állami segítséget, ahogy az például az adósságkonszolidációval történt. Ha a gazdaság újraindításáról beszélünk, akkor abban elengedhetetlen szerepük van az önkormányzatoknak. Még Székesfehérváron is az egyik legnagyobb megrendelő és foglalkoztató az önkormányzat” – fogalmazott.

A gépjármű-adó kiesése érzékeny veszteség Székesfehérvárnak, 2020-ra 420 millió forint bevételt terveztek ebből.

HIRDETÉS
Karácsony: drámai mértékben lehetetleníti el az önkormányzatokat a „szószegés” költségvetési tervezete

A polgármester szerint az önkormányzatoknak és az államnak „talán kicsit még jobban össze kellene dugniuk a fejüket”. A megnövekedett szolidaritási alappal kapcsolatban pedig azt mondta, korrekt lenne, ha 2021-ben annyi iparűzési adó után kellene befizetniük, amennyi valóban teljesül 2020-ban.

Ismert, a 2021-es költségvetési tervezet benyújtása után Karácsony Gergely főpolgármester úgy értékelt, hogy az ellehetetleníti az önkormányzatokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,642követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek