HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kásler Miklós...

Kásler Miklós: „Megérzésből és ösztönből” cselekedett – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A frontvonalban teljesítő egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak július 1-jén – mondta Kásler Miklós az Életközelben című videósorozat első részében.  Az emberi erőforrások miniszter Miniszteri percek címen is futtat egy videósorozatot azután, hogy esetleges távozásáról cikkezni kezdett a sajtó.

A mostaniban arról esik szó, hogy több mint 92 milliárd forintból 160 ezer egészségügyi dolgozó kap egyszeri 500 ezer forintos juttatást a kormánytól.

A riporter részéről elhangzott az a megállapítás is, hogy Orbán Viktor szerint Kásler Miklós történelmi tettet hajtott végre, amikor mindenki mást megelőzve felfedezte a koronavírus-helyzet veszélyességét. Ezzel kapcsolatban beszélt arról a tárcavezető, hogy megérzésből és ösztönből cselekedett a járvány alatt, ezek alapján hozott döntéseket.

Kásler az interjúban beszélt még a várható egészségügyi átalakításról is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány idején megmutatkoztak az ellátórendszer gyenge pontjai, melyek korrigálására egy hosszú távú tervet dolgoznak ki. A struktúraváltás fontos célkitűzése „az állami és a magánellátás mielőbbi szétválasztása lesz, s ezt oly módon kell végrehajtani, hogy az mind a két rendszer javára váljon”.

HIRDETÉS

Emellett hangsúlyozta, fontos, hogy a családi orvosi rendszer megerősítésével tehermentesítsék a fekvőbeteg-ellátást. Hozzátette: alapos struktúraváltásban gondolkodnak, melynek munkálatai legalább két éve elkezdődtek, a szükséges átalakítások kezdetére pedig már nem kell sokat várni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek